Kunnen we horloges onderscheiden op basis van hun karakter?

      Comments Off on Kunnen we horloges onderscheiden op basis van hun karakter?

De karakters van drie top horlogemerken op een rijtje

Elk horlogemerk heeft wel een eigen identiteit, ook wel karakter genoemd. Gebruikte materialen, waarvan de horloges gemaakt zijn, het ontwerp maar zeker ook de stijl of combinatie van stijlen vormen het karakter van een bepaald horlogemerk. We zetten de karakters van de volgende horlogemerken op een rijtje;

  • Cluse horloges
  • Hugo Boss Orange horloges
  • Guess horloges

Cluse horloges; de kunst van het weglaten

Cluse horloges vallen op door hun design, waarbij de kunst van het weglaten is toegepast. Kort omschreven kunnen we wel stellen dat Cluse horloges een minimalistisch karakter hebben. Op detailniveau hebben de verschillende modellen differentiaties. Zoals bijvoorbeeld de horlogebanden; staal en leder zien we terug bij de Cluse horloges. Daarnaast worden drie verschillende wijzerplaten gebruikt. Zwart, wit en parelmoer. Wat verder hel leuk is aan de Cluse horloges voor dames, dat je het bandje in handomdraai zelf kunt verwisselen. Zo kun je in de zomer je Cluse horloge combineren met een bijvoorbeeld licht kleurige band, zoals wit en in de zomer voor een bijvoorbeeld een donkerkleurige taupe horlogeband monteren op je horloge.  

Hugo Boss Orange horloges; sportiviteit ten top

Hugo Boss Orange horloges maken meteen bij het aanschouwen van de collectie een degelijke indruk. De details zijn consequent doorgevoerd en de gebruikte materialen typisch voor de het label, dat ook wel het jongere broertje van Hugo Boss wordt genoemd. We zien kleurrijke details op wijzerplaten en kleurrijke horlogebanden en zelfs horlogekasten met frisse, frivole kleuren. Daarmee ogen de Hugo Boss Orange horloges voor heren toch vooral sportief, zonder daarmee niet als zakelijk horloges door te kunnen. Hugo Boss orange horloges: sportief karakter met zakelijke twist.

Guess horloges; duidelijk in haar keuzes

Guess horloges maken een wel heen duidelijke indruk, gelet op hoe homogeen de collectie is samengesteld. Natuurlijk, elke collectie kent zijn uitwassen, ook bij Guess horloges is dat het geval. Maar de wijze waarop de designs op elkaar zijn afgestemd is verbluffend. Voor de heren zien we toch vooral een sportief ogende collectie. Guess horloges worden bij de herencollectie uitgevoerd met chronograaf en een 8-kantige horlogekast. En op basis hiervan worden de varianten ontworpen. Het karakter van de Guess horloges voor dames is dan weer van een heel statuur. Glimmende elementen en perfecte details geven de horloges in de damescollectie een hoog ‘gala-gehalte’.  

 

https://www.fossil.com