Topchaus
Image default
Services

Hoe word je een cognitief psycholoog

De eerste stap op weg naar het beginnen van een carrière in de cognitieve psychologie is te leren hoe je een cognitief psycholoog wordt en te bepalen of deze carrière voor u geschikt is. Als een cognitief psycholoog zal u worden betrokken bij de studie van mentale processen zoals besluitvorming, taal, leer functies, het geheugen en alle andere complexe functies van het menselijk computersysteem bekend als de hersenen. De training zal onderzoek-intensief zijn, en je moet ten minste zeven jaar doorbrengen op school om een bachelor, master en PhD te verdienen, zo niet meer. Als u gefascineerd bent door hoe de hersenen werken en een verschil wilt maken in de wereld, maar het zal de moeite waard zijn.

De cursussen in een cognitief psychologie programma zijn onder andere cognitieve processen, taalontwikkeling, de waarneming en statistiek. Studenten krijgen vaak een Bachelor of Science in de psychologie, en gaan dan voor de meer gespecialiseerde studie in de cognitieve psychologie. Gedurende deze tijd zal je cursussen gaan geven en een Master’s thesis in dienen aan het eind. Hierna zal je het nodig vinden om verder te gaan met een PhD-programma, waar onderzoek een belangrijke rol zal spelen. U wordt begeleid door docenten en je zal werken aan een proefschrift met inbegrip van uw eigen originele onderzoek.

Nadat vele jaren van het onderwijs zijn voltooid, zal je het nodig hebben om gecertificeerd te worden door de American Board of Professional Psychology om te werken als een cognitief psycholoog. Uw referenties worden herzien, en je zal papierwerk in moeten dienen als aanvulling op de passage van een lang examen. De ervaring van stages en laboratoriumonderzoek zal zijn vruchten afwerpen als je op dit punt komt, Het zal een stuk gemakkelijker zijn om een baan te vinden indien je ervaring hebt die past bij de kennis die je hebt opgedaan.

Als een cognitief psycholoog kunt u werken in de academische instellingen als een hoogleraar of docent, en in de instellingen van de particuliere sector als onderzoeker. U zult ook gekwalificeerd worden om te werken als adviseur of therapeut, maar je training zal echt boven dit uitkomen. Jouw startsalaris zal minder dan $ 40.000 zijn, maar na vijf jaar kunt u meer dan $ 70.000 verdienen, en na 20 jaar kunt u meer dan $ 90.000 per jaar verdienen.

Wilt u in Nederland wat meer informatie over dit vak? Bekijk dan eens de site van depscycholoog.nl. Hier kunt u rekenen op de beste informatie wat betreft de verschillende aspecten van het vak.

 

https://www.depsycholoog.nl/eindhoven/