Topchaus
Image default
Auto

GPS tracker in het buitenland gebruiken

Op zoek naar een GPS tracker die ook in het buitenland werkt? Bijvoorbeeld voor een auto, machine, fiets, boot, motor, noem maar op. Er zijn veel verschillende GPS trackers waar onderscheid wordt gemaakt in Bluetooth trackers, GPS trackers met voedingsspanning, zonder voedingsspanning, GPS trackers die in in Nederland, heel Europa en wereldwijd werken.

 

Verschillen GPS trackers

Een tracker die via Bluetooth meet heeft beperkt bereik. Meestal is dit rond de 20 meter. De Bluetooth tracker staat in koppeling met een smartphone en zal geen locaties meer kunnen doorsturen wanneer de tracker buiten de straal van 20 meter komt. Beter is om te kiezen voor een GPS tracker.

Met of zonder voedingsspanning

Een GPS tracker meet via GPS, dus via de satellieten in de lucht. Er bestaan track en trace systemen met en zonder voedingsspanning. Een GPS tracker met voedingsspanning moet op de accu van het voertuig aangesloten worden. Geschikt voor auto’s, motoren, machines en meer.  Een GPS tracker zonder voedingsspanning heeft een krachtige interne batterij die tot 5 jaar mee kan gaan. Handig voor objecten waar geen voeding aanwezig is, bijvoorbeeld een container.

 

Europa

De TrackJack OTM 3 is een GPS tracker die in heel Europa werkt. Door de interne SIM-kaart wordt er automatisch overgeschakeld naar het beste netwerk, ook wanneer u de grens overgaat. Zo komt u ook niet voor verrassingen te staan op het moment dat er storing is bij een bepaald netwerk. De SIM-kaart in de GPS tracker schakelt dan automatisch over naar een ander netwerk.

 

Wereldwijd

De TrackJack Endurance is een voorbeeld van een GPS tracker met een krachtige interne batterij die tot 5 jaar mee gaat. U bepaalt zelf hoe vaak u de locatieafgifte wilt zien. Let wel op: hoe vaker u een locatie wilt zien, hoe meer batterij er verbruikt wordt.

https://www.trackjackeurope.com/gps-tracker/