Topchaus
Image default
Finance

Huiseigenaar en lenen

Tegenwoordig is het door de dalende huizenprijzen en de economische crisis bijna onmogelijk een 2de hypotheek te krijgen. Banken zijn zeer terughoudend met het verstrekken van hypotheken, laat staan 2de hypotheken. Geld investeren voor een verbouwing blijkt dan helaas vaak een noodzakelijk kwaad om een woning nog te kunnen verkopen wanneer de schuld groter is dan de winst van de woning.

Zoals eerder gezegd zijn de banken door de nieuwe wetgeving in samenspel met de crisis erg terughoudend in het verstrekken van een 2de hypotheek. Zit er dan niets beter op dan in het huis te blijven wonen in afwachting van het moment dat de huizenprijzen weer zullen klimmen ergens in de toekomst? Nee, er zijn misschien toch een mogelijkheid. In veel gevallen is het namelijk mogelijk wel geld te lenen, ook wanneer de hypotheek hoger is dan de waarde van het huis, via het zogenaamde WOZ-krediet.

WOZ Krediet

Een WOZ-krediet is een doorlopend krediet, een normale lening met dezelfde voorwaarden, maar dan enkel bestemd voor huiseigenaren. Het WOZ krediet is in tegenstelling tot de 2de hypotheek vrij besteedbaar, verder hoef men niet naar de notaris, kan er boetevrij aanvullend afgelost worden op de lening en kan er opnieuw geld opgenomen worden tot aan de kredietlimiet tot de leeftijd van 65 jaar. Een nadeel hierbij kan zijn dat hoewel de rente laag te noemen valt, deze niet vastgezet kan worden in het geval van een WOZ-krediet. Verder is de rente, indien het bestedingsdoel van de lening woningverbetering betreft, fiscaal aftrekbaar.

Al met al zal dit product voor een groot aantal huiseigenaren een ideale uitkomst zijn omdat, ook wanneer de hypotheekschuld groter is dan de waarde van het huis, iemand toch kan lenen bij sommige kredietverstrekkers.

Duurzaamheidslening

Daarnaast kan men nog energiebesparende werkzaamheden uitvoeren aan het huis waarover men slechts 2% rente betaalt. Dit is een zogenaamde duurzaamheidslening. Deze lening kan gebruikt worden voor de aanschaf van zonnepanelen, het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden en dakwerkzaamheden.

Een duurzaamheidslening kan bijvoorbeeld voor een kleine verbouwing gebruikt worden om de woning beter te optimaliseren en zodoende in waarde zal stijgen. Er zijn diverse aanbieders van geld lenen en altijd acceptatie en de voorwaarden kunnen het beste via de diverse websites met elkaar vergeleken worden. Het is verstandig om ook te zoeken naar websites met meer informatie over de fiscale voorwaarden van de duurzaamheidslening en de fiscale aftrekbaarheid van het WOZ-krediet.

https://www.snelgeldlenenbinnen10minuten.eu/